Alle barn har rett til en hvit jul

Stå på stand

Vi står på stand på gater og kjøpesentere over hele landet, og trenger alltid ekstra frivillige.

Å stå på stand

Frivillige i Hvit jul står hvert år på stand over hele Norge mellom 1. november og 24. desember, og oppfordrer folk til å skrive under på at de vil drikke alkoholfritt når de er sammen med barn i julen. 

Enten du bare vil dele ut ballonger og holde orden i materiellet eller du vil være den som forteller folk om aksjonen og oppfordrer forbipasserende til å skrive under er du hjertelig velkommen. 

I kalenderen på nettsiden vår finner du oversikt over planlagte stands i ditt fylke. 

Meld deg som frivillig i vårt frivillig-skjema, så kan vi sende deg en e-post dersom vi mangler frivillige til stands i ditt område. 

Jeg vil bli frivillig

Hvis du har lyst til å stå på stand, og det ikke er planlagt noe der du bor, kan du ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg å få i gang noe.  

Vi søker standsansvarlige 

Vil du dra i gang en stand der du bor? Hvor vi velger å stå på stand avhenger av initiativ fra folk lokalt. Burde vi stå der du bor? 

Hva betyr det å være standsansvarlig?

Dette må du gjøre:

Finne et sted å stå på stand

Det er lurt å stå et sted der det går mange forbi, feks i inngangen til en matbutikk, ute på gaten, på kulturhuset eller et kjøpesenter. Du må få tillatelse av den som eier stedet, eks butikksjef, kommunen eller senterleder til å stå der på det tidspunktet du ønsker. Mange steder får frivillige/veldedige organisasjoner lov til å stå gratis. Kampanjen kan dessverre ikke betale for standsplasser, men noen steder kan man få økonomisk støtte fra lokale foreninger om det ikke finnes andre muligheter. 

Bestille materiell

Når du har funnet ut hvor og når du vil ha stand tar du kontakt med kampanjekontoret, så finner vi ut hva du trenger av materiell. Vi har bl.a. plakater, brosjyrer, underskriftsskjemaer, reflekser og ballonger som vi vil sende deg i posten. Mange steder i landet har vi standsbord og beachflagg som du kan hente lokalt. Der det ikke er mulig har vi Hvit jul-vesker du kan bruke. Registrer standen i dette skjemaet, eller send en e-post til post@hvitjul.no

Ta i mot andre frivillige

Vi legger ut informasjon om standen og din kontaktinformasjon på vår nettside og jobber aktivt gjennom hele kampanjeperioden med å få frivillige til å bli med på stand. De som vil være med på din stand tar kontakt med deg direkte, og du må ta dem imot på en hyggelig måte og avtale når og hvor de skal møte opp etc.

Stå på stand og samle underskrifter

Den jobben som gjøres på stand betyr mye. Selv de som velger å ikke skrive under på at de vil velge alkoholfritt når de er sammen med barn i julen i år vil reflektere rundt egne drikkevaner og bli mer bevisst på drikking i nærheten av barn. Samtalene vi har på stand bidrar i seg selv til å forandre alkoholkulturen og gi flere barn en bedre jul. Vi har underskriftsskjemaer som kan brukes på stand, men det er også en god løsning å ta med seg et nettbrett, eller oppfordre folk til å bruke sin egen telefon og skrive under direkte på hvitjul.no. Dere deler ut gratis reflekser til alle voksne som skriver under på kampanjen, og til alle barn. 

Rapportere

Når standen er over vil vi gjerne høre hvordan det gikk, og det er viktig at vi får inn alle underskrifter som er kommet på papir, slik at de også kan komme med i tellingen på nettsiden. 

 

Å være standsansvarlig er en frivillig oppgave, og du får ikke noe honorar. Men alle standsansvarlige vil få en liten julegave og fine Peppe-reflekser til familie og venner. 

Som standsansvarlig vil du være en del av den lokale frivilliggruppa. Vi vil sette deg i kontakt med andre frivillige i nærheten.
Du får en hvitjul-lue og/eller t-skjorte og reflekser til hele familien. I tillegg til masse gode tilbakemeldinger om at du gjør en viktig jobb.

Det er veldig hyggelig å stå på Hvit jul-stand!
Send en mail til post@hvitjul.no om du lurer på noe eller trenger hjelp med å komme igang. 

Registrer din stand

Informasjonsark du kan laste ned og ta med på stand for:

Facebook

 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler