Arrangere stand

Vil du dra i gang og organisere en stand der du bor? Hvor vi velger å stå på stand avhenger av initiativ fra folk lokalt. Burde vi stå der du bor? 

Hvordan arrangerer man stands?

Er du interessert i å være med og arrangere stands, kan du gi beskjed her.

Bli standsarrangør

Da vil standskoordinator i din region ta kontakt med deg og ønske deg velkommen i arrangementskomiteen der du bor. Vi er opptatt av at det skal være hyggelig å være med som Hvit jul-frivillig, så vi oppmuntrer til å ha planleggings- og evalueringsmøter der dere kan bli litt kjent og få til et godt samarbeid lokalt, slik at det blir hyggelig både for dere som arrangerer og for frivillige som stiller opp for stå sammen med dere på stand. Dere fordeler oppgaver mellom dere og du bestemmer selv hva du vil gjøre. Standskoordinator vil organisere og hjelpe dere gjennom det som må gjøres. 

Dette må dere gjøre:

Finne et sted å stå på stand

Det første dere må gjøre er å finne ut hvor dere vil stå på stand. Det er lurt å stå et sted der det går mange forbi, feks i inngangen til en matbutikk, ute på gaten, på kulturhuset eller et kjøpesenter. Dere må så fort som mulig kontakte den som eier stedet, eks butikksjef, kommunen eller senterleder for å få tillatelse til å stå der på det tidspunktet dere ønsker. Mange steder får frivillige/veldedige organisasjoner lov til å stå gratis. Kampanjen kan dessverre ikke betale for standsplasser, men noen steder kan man få økonomisk støtte fra lokale foreninger om det ikke finnes andre muligheter. 

Bestille materiell

Standskoordinator har oversikt over hva som allerede finnes lokalt fra tidligere år, og er ansvarlig for å bestille det dere trenger av materiell. Dere blir sammen enige om hva dere trenger.

Tilgjengelig materiell i 2023:

 • Standsbord
 • Roll up
 • Underskriftslister
 • Reflekser (Deles ut til de som skriver under og til barn)
 • Løpesedler med mer informasjon
 • T-skjorter/Luer til de som står på stand
 • Buttons til de som står på stand
 • Plakater
 • Ballonger og pinner til å feste ballonger på
 • Penner
 • Brosjyrer og vervekuponger for organisasjonene som står bak kampanjen 
 • Handlenett (velkomstgave til de som melder seg inn i IOGT)
Ta i mot andre frivillige og sørge for å bemanne standen

Vi legger ut informasjon om alle planlagte stands på vår nettside og oppfordrer andre frivillige gjennom våre kanaler til å bli med og bemanne standen. Er det noe dere kan gjøre for å få med flere på stand?

Standskoordinator får kontaktinformasjon til de frivillige som melder seg via oss. Dere må ta imot frivillige på en hyggelig måte. Lag gode vaktlister, slik at alle vet når og hvor de skal møte opp. Husk at det skal være hyggelig å være Hvit jul, frivillig. Det kan være slitsomt å stå på stand. Pass på at dere er nok folk, og at vaktene ikke blir for lange. Det er bedre at dere reduserer tiden på stand enn at dere sliter ut frivillige.  

Det kan være lurt å minne de andre frivillige på standen feks. dagen før (Vi har erfart at noen glemmer at de har meldt seg, og det er jo veldig kjedelig for de andre om noen plutselig ikke møter opp). 

Stå på stand og samle underskrifter

Den jobben som gjøres på stand betyr mye. Selv de som velger å ikke skrive under på at de vil velge alkoholfritt når de er sammen med barn i julen i år vil reflektere rundt egne drikkevaner og bli mer bevisst på drikking i nærheten av barn. Samtalene vi har på stand bidrar i seg selv til å forandre alkoholkulturen og gi flere barn en bedre jul. Vi har underskriftsskjemaer som kan brukes på stand, men det er også en god løsning å ta med seg et nettbrett, eller oppfordre folk til å bruke sin egen telefon og skrive under direkte på hvitjul.no. Dere deler ut gratis reflekser til alle voksne som skriver under på kampanjen, og til alle barn. 

Før du skal på stand bør du lese

(Vi sender ut denne informasjonen og informasjon til alle som skal stå på standen på papir sammen med resten av materiellet deres)

Rapportere

Når standen er over vil vi gjerne høre hvordan det gikk, og det er viktig at vi får inn alle underskrifter som er kommet på papir, slik at de også kan komme med i tellingen på nettsiden. Les hvordan dere sender inn underskriftslister her.

Å være standsansvarlig er en frivillig oppgave, og du får ikke noe honorar.

Men du får en fin t-skjorte eller lue og fine Peppe-reflekser til familie og venner. I tillegg vil du nok få masse gode tilbakemeldinger fra folk du møter om at du gjør en viktig jobb.

Det er veldig hyggelig å stå på Hvit jul-stand!
Send en mail til post@hvitjul.no om du lurer på noe.

Bli standsarrangør

Facebook

 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler