Appell for Hvit jul på gudstjeneste el.

Her er et eksempel på en appell som en av våre frivillige har brukt. Du kan selvsagt tilpasse det du skal si slik at det faller narturlig for deg. 

Last ned word-fil: 

Appel på gudstjeneste

HVIT JUL handler om å sette BARNA FØRST - alle barn, ikke bare våre egne.

Det er snart jul og vi gleder oss. Nei, ikke alle. Noen gleder og gruer seg samtidig. Noen bare gruer seg. Noen barn gruer seg, og får det vanskelig i julen. Det er flere årsaker til det - en av dem er at i julen drikkes det mye alkohol, mye mer enn ellers.

Jeg er frivillig i IOGT sin Hvit jul-kampanje. IOGT er opptatt av alle som har det vanskelig fordi det brukes alkohol.

Når voksne drikker, vet vi at mange barn blir utrygge fordi de voksne forandrer seg. Forskning viser også at når det brukes alkohol, er det større risiko for at det skjer små og store ulykker, dessverre også vold og overgrep. Da er barna mest utsatt. 

Julen skal være ferie og kos for barn. At voksne drikker, er ikke kos for noen barn. Det beste for barn, er at de voksne ikke drikker når de er med. Det er også best for voksne som har problemer med alkohol.

Derfor har IOGT kampanjen Hvit jul der vi oppfordrer alle voksne til å la være å drikke i juledagene når de er sammen med barn.

Etter gudstjenesten kommer jeg til å stå ved døra. Jeg har reflekser og brosjyrer. Hvis du vil ha, kan du bare komme bort til meg.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler