Appell på gudstjeneste eller julemøte

Kan du få 5 minutter til å fortelle om Hvit jul i en gudstjeneste eller et møte i en organisasjon?

Hvit jul er for alle, uavhengig av religiøst eller politisk ståsted. Vi håper du vil fortelle om Hvit jul der det er naturlig for deg. 

Appell i gudstjenesten

De fleste kirker har fine familiegudstjenester før jul der det passer godt å snakke om Hvit jul. Ta kontakt med din menighet og spør om du kan få lov til å få litt tid i en gudstjeneste til å fortelle litt om Hvit jul-kampanjen. Det kan være lurt å være ute i god tid.

Under finner du et forlag til hva du kan si, men du kan selvsagt lage din egen vri på det. 

Etter gudstjenesten kan du være tilgjengelig med underskriftlister og reflekser, slik at de som vil kan skrive under og få med seg en refleks. (Du kan dele ut reflekser til alle barn uansett om foreldrene skriver under eller ikke)

Spør gjerne også om du kan henge opp plakater for Hvit jul og legge frem underskriftlister, løpesedler og reflekser i kirken eller på menighetshuset.

Appell i andre organisasjoner: 

Mange organisasjoner har juleavslutninger der det går an å få ordet og holde en appell.

Dersom du har anledning til å holde appell om Hvit jul på et møte i en organisasjon du har tilknytning til kan du bestille materiell, slik at du kan samle inn underskrifter fra de som er tilstede, og dele ut reflekser. (Du kan dele ut reflekser til alle barn uansett om foreldrene skriver under eller ikke).

Når du verver noen til å skrive under (enten på papir, eller ved å skrive ditt navn i verver-feltet på nettsiden) kan dere begge vinne hver deres myke kose-Peppe.

Under finner du forslag til hva du kan si, men du kan selvsagt lage din egen vri på det.  

   

Hva slags materiell bør du bestille: 

  • Reflekser til de som skriver under og ev. til alle barn. (Eks. 1 pakke á 100 stk)
  • Underskriftslister (Eks. 5 lister - plass til 50 navn - det er også mulig å skrive under på hvitjul.no på mobilen)
  • Løpesedler (Eks. 1 bunke á 100 stk)
  • Ev. 1-2 plakater, om det er mulig å henge opp det.
    + plastlommer og infokort som kan legges i lommene (eks 40 stk)
  • T-skjorte eller button for å vise at du er Hvit jul-frivillig.

Bestill materiell her

  

Dersom antallet i pakkene ikke passer med antallet deltakere på møtet

Kombiner gjerne flere kampanjeformer. Du kan f.eks. bruke resten i en postkasseaksjon eller kampanje på arbeidsplassen.

Husk å krysse av for Holde appell i kirke, på organisasjonsmøte el. når du bestiller, og skriv opp informasjon om hvilke(n) kirke(r)/eller organisasjon(er) du vil holde appell i. (Vi trenger verifiserbare opplysninger til vår rapport - Ta kontakt dersom du har spørsmål rundt dette). 

SEND BILDER: Husk at vi gjerne vil ha bilder og rapporter fra kampanjen din som vi kan bruke i vår rapport og i sosiale medier, som inspirasjon for andre frivillige. Send oss et bilde og noen ord om hva du gjorde og hvordan det gikk på e-post, eller tagg @hvitjul  i innlegg på Facebook eller Instagram, så får du enda sjanse til å vinne.

    

Forslag til hva du kan si i appellen

- lag gjerne din egen vri:

HVIT JUL handler om å sette BARNA FØRST - alle barn, ikke bare våre egne.

Det er snart jul og vi gleder oss. Nei, ikke alle. Noen gleder og gruer seg samtidig. Noen bare gruer seg. Noen barn gruer seg, og får det vanskelig i julen. Det er flere årsaker til det - en av dem er at i julen drikkes det mye alkohol, mye mer enn ellers.

Jeg er frivillig i Hvit jul-kampanjen til IOGT. Vi er opptatt av alle som har det vanskelig fordi det brukes alkohol.

Når voksne drikker, vet vi at mange barn blir utrygge fordi de voksne forandrer seg. Forskning viser også at når det brukes alkohol, er det større risiko for at det skjer små og store ulykker, dessverre også vold og overgrep. Da er barna mest utsatt. 

Julen skal være ferie og kos for barn. At voksne drikker, er ikke kos for noen barn. Det beste for barn, er at de voksne ikke drikker når de er med. Det er også best for voksne som har problemer med alkohol.

Derfor har IOGT kampanjen Hvit jul der vi oppfordrer alle voksne til å la være å drikke i juledagene når de er sammen med barn.

Etter gudstjenesten/møtet kommer jeg til å stå ved døra. Jeg har reflekser og brosjyrer. Hvis du vil ha, kan du bare komme bort til meg.

   

Du finner mer informasjon om Hvit jul-kampanjen som du kan bruke i appellen din under om Hvit jul. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler