Mal for e-post til foreldre i barnehage og skole

Jobber du på en skole eller barnehage og vil sende en epost til foreldrene om Hvit jul?

Les mer om kampanje i barnehage og på skole her: hvitjul.no/skole/#skole

Eller kopier teksten herfra:

Mal for e-post til foreldre på skole:

Kjære foreldre
Julen nærmer seg, og vi vet at mange gleder seg mye allerede. Vi ønsker at alle våre elever skal få en trygg og god julefeiring.
Skolen vår har valgt å delta i Hvit jul-kampanjen i år og vi vil med dette minne alle voksne på å tenke gjennom sin alkoholbruk når de er sammen med barn i julen.

Undersøkelser viser at barn merker endringer i voksnes atferd lenge før vi voksne selv oppfatter oss som påvirket. Mange barn opplever ubehag eller blir utrygge når voksne endrer atferd. Barn ønsker seg voksne som er trygge og forutsigbare, også i jula. Vi vet at mange opplever det som utfordrende å snakke om alkoholbruk i julen. Bruk gjerne kampanjen som inngang til en samtale om hvordan dere sammen legger til rette for en god og trygg julefeiring, slik barna fortjener.

Her kan du se en liten film der helt vanlige svenske barn forteller om hvordan de opplever voksnes drikking: http://hvitjul.no/filmer

Skrive under
På http://hvitjul.no kan du skrive under på at du ikke vil drikke når du er sammen med barn i julehelgen.
Skriv skolens navn i «vervet av»-feltet så kan du og en tilfeldig elev ved skolen vinne enn kosepepperkake som heter Peppe og er kampanjens maskot. Skolen får ikke innsikt i hvem som har signert på hvitjul.no.

Ditt valg betyr noe for andre
Folkehelseinstituttet estimerer at rundt 90.000 barn til enhver tid lever i hjem hvor minst en forelder misbruker alkohol. De antar at det er dobbelt så mange barn som har foreldre med et risikabelt alkoholforbruk. Disse blir spesielt påvirket av jula. I desember har Vinmonopolet dobbel så stor omsetning som resten av året.

Lik kampanjen på Facebook: http://facebook.com/hvitjul eller Instagram http://instagram.com/hvitjul og del ditt standpunkt med andre!

Vi vet at holdninger smitter. Ditt valg betyr noe for andre!

Barna får refleks
Alle barna på skolen vil få hver sin refleks med hjem, som et symbol på at vi er en Hvit jul-skole. De får også informasjon om hvem de kan kontakte dersom de trenger noen å snakke med i julen.

Les mer om kampanjen på http://hvitjul.no. Der finner du også tips dersom du ønsker å engasjere deg mer aktivt i kampanjen.

Vi ønsker alle en hyggelig julefeiring!

Vennlig hilsen

Rektor/Lærer
Skolens navn.

Mal for e-post til foreldre i barnehage:

Kjære foreldre

Julen nærmer seg, og vi vet at mange gleder seg mye allerede. Vi ønsker at alle våre barn skal få en trygg og god julefeiring.

Barnehagen vår har valgt å delta i IOGTs Hvit jul-kampanje i år. Målet med kampanjen er å få flere voksne til å velge alkoholfritt når de er sammen med barna i julen. Har du også lyst til å bli med? Vi vet at over 90 000 barn har minst en forelder som misbruker alkohol. Vi vet også at vi drikker mye mer enn vanlig i desember og at mange barn får julen ødelagt på grunn av voksnes alkoholbruk.

Her kan du se en liten film der helt vanlige barn forteller om hvordan de opplever voksnes drikking: http://hvitjul.no/filmer

Undersøkelser viser at barn merker endringer i voksnes atferd lenge før vi voksne selv oppfatter oss som påvirket. Barn ønsker seg voksne som er trygge og forutsigbare, også i jula. Mange opplever det som utfordrende å snakke om alkoholbruk i julen. Bruk gjerne kampanjen som inngang til en samtale om hvordan dere sammen legger til rette for en god og trygg julefeiring, slik barna fortjener. Her er noen tips til en slik samtale.

Skrive under på hvitjul.no
På hvitjul.no kan du skrive under på at du ikke vil drikke når du er sammen med barn i julehelgen.
Skriv barnehagens navn i «vervet av»-feltet så kan du og barnehagen vinne enn kosepepperkake som heter Peppe og er kampanjens maskot. Barnehagen får ikke innsikt i hvem som har signert på hvitjul.no.

Lik kampanjen på Facebook: http://facebook.com/hvitjul eller Instagram http://instagram.com/hvitjul og del ditt standpunkt med andre!
Vi vet at holdninger smitter. Ditt valg betyr noe for andre!

Barna får refleks
Alle barna i barnehagen vil få hver sin refleks med hjem, som et symbol på at vi er en Hvit jul-barnehage.

Les mer om kampanjen på http://hvitjul.no. Der finner du også tips dersom du ønsker å engasjere deg mer aktivt i kampanjen.

Vi ønsker alle en hyggelig julefeiring!

Vennlig hilsen
Barnehagen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler