Veskestand - samle underskrifter på gata

Det å snakke med folk om alkoholkultur er noe hvem som helst kan gjøre når som helst. Bruk Hvit jul som utgangspunkt for en samtale med venner, kolleger eller fremmede på gaten.

Gå på stand og samle underskrifter på gata

Dersom det ikke er stand der du bor, eller tidspunktet ikke passer, kan du samle underskrifter med en veskestand.

En vanlig stand krever planlegging, utstyr og innhenting av tillatelse. En veskestand er et super-fleksibelt alternativ. Du trenger ingen tillatelse for å snakke med folk på gata.

Har du 15 ledige minutter kan du ta med deg et handlenett med underskriftslister og reflekser og gå en tur på et folksomt sted. Stopp de du vil, fortell dem om Hvit jul, og gi dem en refleks hvis de skriver under på kampanjen. 

Samle underskrifter blant venner og kjente

Ta med deg veskestanden din overalt hvor du er, så er du klar til å øke bevisstheten rundt alkoholbruk i samvær med barn på skoleavslutning, juleverksted, i kirken, på julegrantenning eller andre steder du ferdes frem mot jul. 

VINN! VINN! Når noen skriver under på underskriftslisten din eller skriver navnet ditt i vervet av-feltet på hvitjul.no kan du vinne en myk kose-Peppe. Jo flere du verver, dess større vinnersjanser. 

Hva slags materiell skal du bestille?

  • En t-skjorte/lue eller en stor button du kan ha på deg for å vise at du er frivillig i Hvit jul-kampanjen.
  • Reflekser (1-2 pakker á 100 stk)
  • Underskriftslister (10-15 ark. Det er plass til 10 underskrifter per ark - Folk kan også skrive under på hvitjul.no på mobilen)
  • Løpesedler (1 bunke - Til de som faktisk ønsker mer informasjon. De kommer i bunker á 100 stk men du trenger nok ikke så mange.) 
  • Handlenett til veskestand 
  • Ordrebrett til underskriftslistene

Bestill materiell her

Kombiner gjerne veskestand med andre kampanjeformer. Reflekser, underskriftslister og løpesedler er de samme for alle kampanjeformene. Du kan f.eks. ha kampanje på jobben først, og putte restene av materiellet derfra i veskestand-nettet ditt. Og løpesedler som blir til overs kan du bruke i en postkasseaksjon.  

Husk å sende inn underskrifter du samler på papir - les hvordan her

SEND BILDER: Husk at vi gjerne vil ha bilder og rapporter fra kampanjen din som vi kan bruke i vår rapport og i sosiale medier som inspirasjon for andre frivillige. Send oss et bilde og noen ord om hva du har gjort og hvordan det gikk på e-post, eller tagg @hvitjul på Facebook eller Instagram, så får du enda sjanse til å vinne.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler